Olin lapsena aika ujo. Nyt kun me on jouduttu pykäämään koti pystyyn vieraaseen maahan kuusi kertaa, en enää oikein viitsi olla. Tylsäksi nimittäin käy jos pitää yksinään päivitellä  asuinmaan kampaajahintoja. Ja pakko niitä on päivitellä - herrajumala! Herrajumala!!

Välillä tietysti tulee edelleen aika ujo ja orpo olo, juuri sellainen lapsuudesta tuttu. Esimerkiksi silloin kun yritän yhteysvanhempana löytää jonkun leipomaan myyjäisiin ja tarhan kuhiseva käytävä tyhjenee ihmisistä sekunnin murto-osassa. Huhuu! Onko täällä ketään? G:n äiti? H:n ja P:n isi? Tää ei oo enää hauskaa! Osaatte kummkinkin leipoa! Hei ihan tosi meillä ei oo vielä ees uunia!

Tunnistaako kukaan blogini lukija ujon tunteen kun pitäisi jutella ja ystävystyä? Ymmärrän kipusi ja juuri sinua varten kokosin alle mun pirpanoiden parhaat vinkit ystävystymiseen. He ovat tosi hyviä nimittäin siinä hommassa. Jos siis sinuakin alkaa ujostuttaa työhaastattelussa, konferenssissa, joogaretriitissä tai runoillassa, ei hätää! Apu on lähellä!

Ujo aikuinen, koeta näitä:

  1. Jos sinua ujostuttaa mennä tilaan jossa on tuntemattomia ihmisiä, liimaudu jonkun pidemmän selkämykseen.
  2. Jos joku tervehtii sinua, pistä silmät kiinni ja hautaa naamasi pidemmän henkilön selkään. Jos pituuseronne on suuri, peffakin käy. 
  3. Jos olet kiinnostunut jostain tyypistä ystävyysmielessä, kävele ohi monta kertaa lempitavarasi kädessäsi. Vilkkuva tai soiva on paras. Tilaisuudesta riippuen esimerkiski vilkkuva salkku tai soiva joogamatto.
  4. Jos vilkkuva salkku ei toimi, ratkea juoksemaan huonekalujen ympäri. Puhemiehen pöntön tai runonlausuntalavan tai tilasta riippuen mitä sieltä löytyykään. Jos potentiaalinen kaveri on vielä jumissa ykkösvaiheessa ja joudut odottelemaan, tässä voi tulla ihan hikikin joten heitä villapaita menemään!
  5. Kun kaveri lähtee mukaan juoksuun  - :D !
  6. Kokeile kuinka tosissaan kaveri on suhteesi  painamalla naamasi melkein kiinni hänen kasvoihinsa ja nauramalla äänekkäästi.
  7. Jos hän hymyilee takaisin, se on siinä! Onneksi olkoon. Uusi ystävyys on syntynyt! Päivä on kaunis ja kuulas. Mehu maistuu paremmalta kun se törisee neljässä mukissa villiintyneiden mehupillien puhaltamista kuplista.